TSO

• TSO

Informatie TussenSchoolse Opvang (TSO)
Uw kind is hartelijk welkom op de TSO van de Willem Alexanderschool
Op welke dagen? De kinderen kunnen tussen de middag overblijven als zij de hele dag naar school gaan. De kinderen worden opgevangen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Aanmelden kind
Als u gebruik wilt maken van de TSO moet u een aanmeldingsformulier (wordsversie) / aanmeldingsformulier (pdfversie) invullen.
Het formulier moet worden ingeleverd bij de TSO (tso@waschool.nl) of in het postvakje van de TSO in de personeelskamer. Via de coördinator gaat het formulier naar PCPO Rijssen (Vereniging Protestants Christelijk Primair Onderwijs Rijssen). Daar wordt de administratieve kant van de TSO geregeld (ook de betalingen).

Er kan gekozen worden voor een abonnement of een flex-kaart.
1. Een abonnement betekent: vaste dag(en) en  is € 2,25 per keer.
2. Flexibele opvang is € 2,50 per keer met een minimale afname van € 25,- (10 x opvang).
3. Voor éénmalige opvang kunt u contact opnemen met de coördinator.

Het aanmeldingsformulier kunt u downloaden door hier te klikken.
Klik hier om de tarieven voor de opvang te downloaden.

Kinderen die incidenteel gebruikmaken van de TSO (op de flex-kaart) kunnen per mail aangemeld worden bij de coördinator.

Afmelden kind
Afmeldingen moeten minstens 12 uur voor aanvang van de afgesproken opvangdag, liefst via de mail, worden doorgegeven aan de coördinator. Meldt u kind altijd af als het geen gebruik gaat maken van de afgesproken opvang, dit voorkomt onnodig zoeken door de opvangkrachten.
Wilt u stoppen met de TSO? Neem dan contact op met de coördinator.

Coördinator
Onze coördinator is Jeannette Averink. U kunt haar bereiken door te mailen met tso@waschool.nl of door haar te bellen (0548-520417 of 06-23884567).
Ook wanneer er vragen en suggesties zijn met betrekking tot de TSO kunt u haar hiervoor benaderen.

Eten en drinken
De kinderen die overblijven moeten zelf hun brood meenemen.
De TSO verzorgt het drinken (melk, thee of water). Als de kinderen dit niet lekker vinden, kunnen ze een eigen beker drinken meenemen, ze mogen ook een zakje soep meebrengen.
Drinken en eten kunnen ‘s morgens voor schooltijd in de koelkast van het TSO-lokaal (lokaal 5) worden gezet. Het is erg handig als er een naam op de beker en de broodtrommel staat!

Spelen na het eten
In principe proberen we met mooi weer na het eten allemaal naar buiten te gaan.
De kinderen tot en met groep 2/3 gaan rond 12.45 uur naar binnen, (als het nog rustig is op het plein mogen de kinderen uit groep 3 wat langer buiten blijven)

De kinderen van groep 4 en hoger spelen na 12.45 uur op het schoolplein.
De TSO beschikt over eigen pleinspeelgoed, knutsel/teken/kleur spullen, lego, playmobil, k’nex, poppen, auto’s, enz. zodat de leerlingen op een fijne manier kunnen overblijven.

De groep
We werken met 1 overblijfkracht per 8 á 9 kinderen, soms kan het gebeuren als de groep het toelaat en de aanwezige moeders het er mee eens zijn dat er 1 of 2 kinderen meer zijn.

Kindertuin http://www.dekindertuin.nl/
Wij werken samen met de Kindertuin. Elke dinsdag en donderdag hebben we ondersteuning van een pedagogisch medewerker van de Kindertuin.
De Kindertuin verzorgt ook voor- en naschoolschoolse opvang. Dit gebeurt op andere locaties, maar er zijn ook leerlingen van onze school die daar naar toe gaan. Ze worden dan gebracht in gehaald.
Op pedagogisch en didactisch en vlak kunnen we de Kindertuin van harte aanbevelen.

Hoe word ik overblijfmedewerker?
Wilt u meehelpen bij de TSO. We kunnen altijd nog medewerkers gebruiken.  Meld u aan via de mail of neem contact op met de school of coördinator.

Wij hopen dat uw kind(eren) met veel plezier naar de TSO gaan.

Tags: Opvang, kindertuin, kinderen, Rijssen, TSO